Wat doe ik

WERKWIJZE


Cesartherapie is gericht op het behandelen en het voorkomen van klachten die het gevolg zijn van verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten, al dan niet ontstaan door ziekte, een aandoening, door spanning of een combinatie van deze factoren.

Ik kijk naar jouw manier van bewegen en samen met jou bekijk ik hoe je omgaat met je lichamelijke klachten, ademhaling, spanningen of beperkingen. Uitgaande van jouw mogelijkheden, situatie en hulpvraag kijk ik welke bepaalde bewegingen, activiteiten of vaardigheden voor jou belangrijk zijn om te trainen. 

Ik word je persoonlijke coach. Ik maak je bewuster van je manier van bewegen. Je krijgt inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Je leert begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd. Door het systematisch trainen van bewegings- en/of ontspanningstechnieken leer je bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Zo leer je zelf hoe je op een positieve manier je klachten kunt beïnvloeden. Je past het geleerde meteen toe in de praktijk, waardoor je kunt rekenen op een blijvend resultaat.


Gezond bewegen kun je leren!  

Daar is maar een kleine stap voor nodig: